(recept
si oblíbilo 120 návštěvníků)
Štrůdl, závin - domácí jogurtové těsto (jiný už těm mým štrůdložroutům nedělám:o)
Potřebné ingredience
na 2 šišky: 250 g hladké mouky, 100 g bílého jogurtu, 100 g změklého másla (jde i hera), lžička soli, 1 lžíce bílého vína. Jablka, skořice, rozinky, ořechy, cukr, mleté piškoty nebo strouhanka.
Postup přípravy
Připravíme si těsto, které necháme chvíli odležet. Já vypracovávám ručně (ne vařečkou), jde to líp. Odležet ho dávám do chladnější místnosti na 2-3 hodiny, jak mi to vyjde. Pak rozválím, dám maličko mletých piškotů (jsou lepší než strouhanka protože jsou sladké), nahrubo nastrouhaná jablka, posypu skořicí, cukrem. Dle chuti rozinky a ořechy. Balím to tím stylem, že těsto i s náplní roluju od shora dolů a založím kraje.. Přendám na plech a několikrát propíchám párátkem. Peču na 180 - 200°C.
Mám doma jednoho velkého a jednoho malého štrůdložrouta a ti by mohli mít štrůdl nepřetržitě. Prostě ho milují!!
Mám doma jednoho velkého a jednoho malého štrůdložrouta a ti by mohli mít štrůdl nepřetržitě. Prostě ho milují!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jananovazak
(upraveno)
22. 11. 2019, 20:13
lenule11111
(upraveno)
19. 11. 2019, 22:30
Ukládám
P.A.V.L.A
(upraveno)
19. 11. 2019, 11:22
Myláček
(upraveno)
18. 11. 2019, 18:29
U nás se taky moc povedl a zmizel okamžitě .) děkuji za recept a přeji hezké dny Katka
anilvap2
(upraveno)
22. 9. 2019, 21:21
Dnes jsem vyzkoušela, s těstem se pracuje pěkně. Jen jsem nevěděla, jak hodně slabé těsto mám vyválet. A že se ničím nemaže, ani před, ani po upečení? Nebylo to špatné, ale u nás pořád nejvíc vede těsto listové.
ZlatuseE
(upraveno)
2. 6. 2018, 13:30
...znám spoutu receptů na štrůdlíky, ale tenhle rozhodně patří k těm nejlepším ...moc děkuji.... Zlatka
srneckova
(upraveno)
8. 5. 2018, 10:54
MíšaS.+2
(upraveno)
1. 5. 2018, 19:54
Musím napsat pochvalu, jiný než ten váš recept nedělám. Musím tedy zdvojovat dávku . u nás je velmi oblíbený. Je výborný i ze špaldové mouky. A hodně mu dodává víno v těstě, doporučuji nevynechat a také uležení těsta v ledničce.
plchotka
(upraveno)
31. 5. 2018, 21:58
@MíšaS.+2
Jsem ráda, že chutná
MoProch
(upraveno)
24. 8. 2013, 17:39
zítra bude ke kafíčku
laskonka333
(upraveno)
24. 8. 2013, 17:07
Luthien.k
(upraveno)
24. 8. 2013, 15:33
Výborný i ze špaldové celozrnné mouky
hannah37
(upraveno)
11. 8. 2013, 20:37
Myslíte, že je možné, těsto zmrazit?
Dzuli
(upraveno)
13. 4. 2013, 15:38
Chápu Vaše štrůdložrouty,u nás má taky velký úspěch,jiný už dělat nebudu,díky
plchotka
(upraveno)
31. 5. 2018, 21:58
@Dzuli
My ho také milujeme
trisestry
(upraveno)
2. 10. 2012, 10:55
A pro ty línější šlo by to zadělat v pekárně ????????
plchotka
(upraveno)
12. 10. 2012, 13:36
@trisestry
Pekárnu mám, ale nezkoušela jsem
kopretina123
(upraveno)
2. 10. 2012, 12:17
@trisestry
Proč línější?Pekárna se musí využít. Zadělat to tam jde, popřípadě se jen lehce dodělá na vále. Ale mám radu pro ty "línější": nedělat se s šiškami, ale těsto rozválet na plech, dát náplň jako do štrůdlu a navrch buď druhou placku těsta, nebo mřížky.
Nadik71
(upraveno)
28. 9. 2012, 13:45
...tak jdu taky upéct,pak písnu jaký bude
plchotka
(upraveno)
2. 10. 2012, 10:45
@Nadik71
Doufám, že chutnal
metyna
(upraveno)
7. 9. 2012, 17:13
JE SKVĚLÝ!
lidare
(upraveno)
12. 7. 2012, 16:14
Vera N
(upraveno)
12. 7. 2012, 16:08
Kvapka
(upraveno)
21. 6. 2010, 9:43
super recept...štrůdl se nedožil večera
Lucie-Anna
(upraveno)
19. 4. 2010, 14:50
Děkuji za nový prima recept na štrůdl. O víkendu jsem vyzkoušela a byl hned pryč. Móóóc dobrý! Doporučuji všem mlsným jazýčkům!
plchotka
(upraveno)
19. 4. 2010, 19:31
@Lucie-Anna
Jsem moc ráda, že vám chutnalo Mějte se dobře